Wendy Keys

Wendy Keys

En

 

Wendy Keys held positions as both administrator and programmer at The Film Society of Lincoln Center from 1966-2008. She served as a member of the selection committee of the New York Film Festival and New Directors/New Films. From 1972-2008 she was the director/producer of the Film Society’s annual Gala Tribute honoring major film artists.

 

She curated many thematic series and retrospectives at the Walter Reade Theater and Special Events at the NY Film Festival. In 2008 she directed and produced an award winning documentary titled “Milton Glaser: To Inform and Delight” which continues to screen at many international film festivals and design conferences. It is available through Kino Lorber.. She also produced a compilation of train scenes titled “All Aboard!!” for the High Line.

 

She is an Emeritus member of the Board of Directors of Human Rights Watch and is the founder of their Canada Committee, and co-founder the first Human Rights Watch Film Festival at the Public Theater. In addition, she is a member of the Board of the Film at Lincoln Center, the Friends of the High Line and the Sag Harbor Cinema.

 

Fr

 

Wendy Keys a occupé des postes d’administratrice et de programmatrice à la Film Society of Lincoln Center de 1966 à 2008. Elle a été membre du comité de sélection du New York Film Festival et de New Directors/New Films. De 1972 à 2008, elle a été la réalisatrice/productrice de l’annuel Gala Tribute de la Film Society honorant les grands artistes du cinéma.

 

Elle a organisé de nombreuses séries thématiques et rétrospectives au Walter Reade Theater et des événements spéciaux au NY Film Festival. En 2008, elle a réalisé et produit un documentaire primé intitulé « Milton Glaser: To Inform and Delight » qui continue d’être projeté dans de nombreux festivals de films internationaux et conférences de design. Il est disponible via Kino Lorber. Elle a également produit une compilation de scènes de train intitulée « All Aboard !! » pour la High Ligne.

 

Elle est membre émérite du conseil d’administration de Human Rights Watch, fondatrice de leur comité Canada, et co-fondatrice du premier Human Rights Watch Film Festival au Théâtre publique. En outre, elle est membre du conseil d’administration du film au Lincoln Center, des amis de la High Line et du cinéma Sag Harbor.

 

شغلت ويندي كيز منصب مسؤولة ومبرمجة في جمعية السينما لمركز لينكولن من 1966 إلى 2008. وقد عملت كعضو في لجنة الانتقاء لمهرجان نيويورك السينمائي ومهرجاني المخرجين الجدد والأفلام الجديدة. من عام 1972 إلى 2008 كانت مديرة / منتجة الحفل السنوي لجائزة غالا تريبيوت بمركز لينكولنا لذي تنظمه جمعية السينما لتكريم كبار فناني السينما.

 

قامت بتنظيم العديد من المسلسلات الموضوعية والفعاليات الاسترجاعية في مسرح والتر ريد وعدد من المناسبات الخاصة في مهرجان نيويورك السينمائي. في عام 2008 أخرجت ويندي كيز وأنتجت فيلمًا وثائقيًا حاز على عدد من الجوائز بعنوان « Milton Glaser: To Inform and Delight » والذي لا زال يعرض في العديد من المهرجانات السينمائية الدولية ومؤتمرات التصميم. وهو  ما زال متوفرا على كينو لوربر للأفلام. كما أنتجت أيضًا مجموعة من مشاهد القطار بعنوان « الكل على متن القطار !!  » من أجل الهاي لاين.

 

وهي عضو فخري في مجلس إدارة هيومن رايتس ووتش ومؤسسة لجنتها الكندية ، وشاركت في تأسيس مهرجان هيومن رايتس ووتش السينمائي الأول بالمسرح العمومي. كما أنها عضو في مجلس إدارة الأفلام في مركز لينكولن، وأصدقاء هاي لاين وسينما ساغ هاربور.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}